Відвідати США, напевне, мріє ледь не кожен українець. І мрія ця абсолютно здійсненна, тим більше, сьогодні є безліч вигідних пропозицій по перельотам і проживанню. Але перед тим як шукати авіаквитки і житло, давайте розберемося з візами.

Туристична віза в США для громадян України відкривається строком на 10 років. Тому навіть якщо ви не плануєте подорож найближчим часом, сміливо подавайте документи на отримання візи – за 10 років вона вам однозначно знадобиться.

туристична віза в США на 10 років

Пройдемось покроково по процедурі отримання цієї самої візи:

  1. Перевага американської візи в тому, що для її отримання не обов’язково мати підтверджену бронь готелів і авіаквитків. В анкеті присутні запитання про дату запланованої поїздки, а також про адресу проживання в Америці – сміливо вписуйте туди ймовірні дані. Якщо у вас ще немає чіткого розуміння дат, міст і маршрутів – складіть в уяві вигадану подорож, і при заповненні анкети чітко дотримуйтесь цієї «легенди». В анкеті обов’язково вкажіть адресу конкретного готелю в США.
  2. Ідемо в фотоательє і робимо фото розміром 5х5см згідно даних ВИМОГ. ОБОВЯЗКОВО необхідно забрати фото в електронному вигляді – воно знадобиться вам пізніше.
  3. Заходимо на САЙТ Посольства США. Натискаємо Europe.visa,usa,aamerica,usavisa, америка, сша
  4. Обираємо регіон – Україна.
    visa,usa,aamerica,usavisa, америка, сша
  5. Підтверджуємо, що вперше на сайті.visa,usa,america,usavisa, америка, сша
  6. Обираємо Неіміграційна віза.visa,usa,america,usavisa, америка, сша
  7. Дуже уважно читаємо інформацію ТУТ.visa,usa,america,usavisa, америка, сша
  8. Детальна інформація щодо заповнення анкети ТУТ.
    visa,usa,aamerica,usavisa, америка, сша
  9. Створюємо обліковий запис на сайті посольства. Для цього натисніть на кнопку «Логін». visa,usa,america,usavisa, америка, сша
  10. Далі – «Новий користувач».
  11. Вказуємо е-мейл, ім’я та прізвище (латиницею), вводимо пароль та капчу (на прикладі нижче капча — kikkt).visa,usa,aamerica,usavisa, америка, сша
  12. Оплачуємо консульський збір. Він становить 160$ за курсом посольства. Уся необхідна інформація щодо оплати – ТУТ. Туристична віза відноситься до віз категорії B. Сплатити консульські збори можна лише у відділеннях Райффайзен Банк Аваль в Україні в гривні.visa,usa,aamerica,usavisa, америка, сша
  13. Після того, як у вас уже буде обліковий запис на сайті посольства і оплата консульського збору, ще раз ретельно перечитайте інформацію щодо заповнення анкети (пункт 8), і тільки потім приступайте до її заповнення ТУТ.

Саме на цьому етапі вам знадобиться фото в електронному вигляді, яке ви зробили в фотоательє.

visa,usa,aamerica,usavisa, америка, сша

  1. Після заповнення анкети записуємось на співбесіду.  Це можна зробити в електронному вигляді в «Особистому Кабінеті». Для цього створюємо «Нове Звернення» на співбесіду і отримуємо дату. Під час запису на співбесіду потрібно буде повідомити номер квитанції про сплату консульського збору. Записатись на співбесіду можна також по телефону.
  2. На співбесіду беремо наступні документи:
  • Документи, які підтверджують вашу платоспроможність – виписки з банківських рахунків і карток про залишок коштів, підтвердження наявності нерухомого і рухомого майна, наявність активів, тощо.
  • Відомості про маршрут поїздки, підтвердження бронювання готелю, лист-запрошення від друзів/родичів (якщо є).
  • Довідку від роботодавця із зазначенням вашої посади, заробітної платні, трудового стажу в цій організації, будь-якої узгодженої відпустки та мети службової поїздки до США (за її наявності).
  • Відомості про кримінальні арешти й судимості.
  • Якщо ви студент – візьміть свої атестати та дипломи.
  • Якщо ви вже вїзджали у США – візьміть із собою будь-який документ, який підтверджує ваш імміграційний або візовий статус.

Перевага надається оригіналам документів, а не їх ксерокопіям.

  1. У призначений день приїжджаємо в Консульство на співбесіду за 15-20 хвилин до призначеного часу. Раніше приходити немає сенсу – стоятимете під дверима. Не вдягайтесь як на свято – приходьте на співбесіду у повсякденному одязі. Обовязково перевірте всі документи і лист з QR-кодом, який отрмаєте після заповнення анкети.
  2. У Консульстві ви пройдете 3 вікна: відбитки пальців, ще один контроль і співбесіда. Не хвилюйтесь зайвий раз – тому що це викличе підозру у працівників центру.
  3. По закінченні – співбесіда. Виглядає вона наступним чином: співробітник консульства через віконце ставить вам кілька запитань, на які необхідно відповісти. Залежно від ваших відповідей і реакцій на запитання – співробітник відразу приймає рішення про видачу візи або про відмову. Саме тому це найважливіший момент. Головне – не нервувати, бути собою і поводитися максимально спокійно і врівноважено.
  4. Отримуєте підтвердження про видачу візи або про відмову і можна їхати додому. Паспорт з візою буде відправлено вам приблизно протягом тижня службою доставки. Про це вас сповістять по е-мейл, який ви вказали в анкеті. А вам лишиться всього поїхати в службу доставки з українським паспортом і забрати свій закордонний паспорт омріяною візою США.

Сподіваємось, матеріал був корисний і доступний і найближчим часом ви здійсните подорож мрії в США.

Завантажити більше пов'язаних статтей

Зверніть увагу

За безвіз доведеться заплатити 7€. З 2021 року!

5 липня Європарламент схвалив проект Європейської системи авторизації та інформації про по…